Rusine

Mi-a fost rusine. Cu mine, de mine.
Dar, oare, ce e rusinea? Stai sa caut in DEX. Online.

RUŞÍNE s.f. 1. Sentiment penibil de sfială, de jenă provocat de un insucces sau de o greşeală. ♢ Loc. adj. şi adv. Fără ruşine = fără jenă, cu obrăznicie. ♢ Expr. A muri de ruşine sau a-i plesni cuiva obrazul de ruşine, se spune când cineva se simte foarte ruşinat. N-ai (sau n-are) ruşine sau nu-ţi (sau nu-i, nu le etc.) e ruşine (obrazului), se spune cuiva lipsit de bun-simţ, obraznic, nesimţit, neruşinat. 2. Rezervă, modestie, reţinere. ♦ Timiditate, sfiiciune. 3. Ocară, batjocură, ofensă. ♢ Expr. A fi (sau a rămâne, a se da, a se face sau a da pe cineva) de ruşine sau a face cuiva ruşine = a (se) face de râs, a ajunge (sau a pune pe cineva) într-o situaţie penibilă. 4. Motiv de a se simţi ruşinat; necinste, dezonoare, umilinţă. ♢ Expr. A păţi (o sau vreo) ruşine = a ajunge de ocară sau de batjocură, a suferi un lucru umilitor. (E) ruşine sau (e) mai mare ruşinea = (e) nepotrivit, necorespunzător, ruşinos. A fi ruşinea cuiva = a fi om de nimic, de ale cărui fapte cineva se ruşinează, a fi cauza dezonoarei cuiva. 5. (Pop.) Denumire a organului genital la om şi la animale. ♢ Compus: ruşinea-fetei = numele a două plante erbacee din familia umbeliferelor, cu tulpina acoperită de peri rigizi, cu flori albe sau trandafirii, dispuse în mici umbele; morcov sălbatic (Daucus carota şi silvestris). – Cf. lat. r o s e u s.
Sursa: DEX ’98

Sentiment penibil de sfială, de jenă provocat de un insucces sau de o greşeală?
Insucces, da.
Viata mea a fost un insucces continuu.
Greseala? Da. Sunt o greseala. Asta este explicatia mea. Toti avem o explicatie pentru homosexualitatea noastra. Stres in timpul sarcinii, abuz sexual in copilarie, etc, etc. A mea? O greseala… Oare? A cui? Hmm!?

Necinste, dezonoare, umilinţă?

Necinste? Da. Sa traiesc atatia ani fara sa recunosc. Am stiut tot timpul ca ceva e diferit. Am luat decizii incercand cu disperare sa fiu normal. M-am mintit pe mine si pe cei din jurul meu. De asta trebuie sa-mi fie rusine!

Dezonoare? Hm! Vezi mai sus.

Umilinta? Da. Sa nu fiu destul de barbat. Not man enough. Incredibil pentru mine, e faptul ca imi place sa fiu barbat. Si am momentele mele. Nu as vrea sa fiu altceva pentru nimic in lume. Chiar daca imi place sa fac sex cu un barbat in ambele feluri. Dimpotriva!

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.